miércoles, 20 de octubre de 2010

La carta de la UPF enviada (II)

Los doctorandos en Biomedicina de la UPF han enviado una nueva carta a su vicerectora de postgrado, en réplica a la respuesta que recibieron a su carta original. Están difundiendo el texto y una llamada a la participación en la concentración del jueves en el Hospital de St. Pau.

Este blog reproduce el texto de la nueva carta:


A: Vicerectora de Postgrau UPF, Directors de Programes de Doctorat UPF


Còpia: Rector UPF, Síndica de Greuges UPF, Consell d'Estudiants de la UPF


De: Els sotasignants, estudiants de Doctorat en Biomedicina de la Universitat Pompeu Fabra.


Benvolguts senyors / es,


En base a la resposta rebuda per part de la Vicerectora de Recerca i el Director de Programa de Doctorat de Biomedicina de la Universitat Pompeu Fabra,


EXPOSEM:

1. Que considerem que no s'han tractat amb profunditat els temes exposats i que les nostres sol·licituds no han quedat resoltes.

2. Que coneixem la mobilització que s'està generant en el conjunt de doctorands /es de les universitats catalanes, cosa que confiem pugui comportar en els pròxims dies o setmanes una revisió del Decret 98/2010 i de la seva interpretació per part del Govern i del conjunt de les universitats.

3. Un clar desacord amb la interpretació del Decret 98/2010 de la Generalitat de Catalunya, Annex 1, punt 4.6. Considerem que en cap punt del Decret es fa referència a una taxa ANUAL de 400 euros. En aquest Decret es fa referència a una taxa per "la tutoria, defensa i avaluació de la tesi doctoral, per un preu de 400 euros", que pot ser interpretada com una única taxa que engloba les tres fases de l'elaboració d'una tesi doctoral.

4. Que en la resposta rebuda, no queda clar en base a quins conceptes s'estableix el preu de 400 euros anuals. Mentre el Decret 98/2010 parla de tutories, avaluació i defensa de la tesi, des de la Universitat Pompeu Fabra es fa referència a tutories i examen de tesi doctoral. En qualsevol cas, bé fóra defensa o examen de tesi doctoral, no veiem justificació per pagar repetidament durant tots els anys del Doctorat una taxa lligada a un servei que només farem efectiu durant l'últim any d'aquest període.

5. Així mateix, tornem a remarcar que si aquesta taxa és anual, l'augment de l'import per a un estudiant de segon any o següents és del 280%: l'any passat es van pagar només i exclusivament 105 euros, i aquest any es pagaran 400.

6. Un profund malestar per la negativa d'ampliació del termini de matriculació, tenint en compte que la manca d'informació que hem rebut ens ha deixat amb un marge de temps per defensar els nostres drets escàs, insuficient i inferior al de la resta d'Universitats catalanes.

SOL·LICITEM:

1. De manera urgent, una ampliació del termini de matriculació fins que aquesta situació sigui aclarida adequadament, entre doctorands, universitats i Govern de la Generalitat.

2. Un informe jurídic que clarifiqui la necessitat imperant de convertir el dictamen del Decret 98/2010, Annex 1, punt 4.6, en una matrícula de 400 euros anuals, i que això sigui efectiu per als estudiants matriculats anteriorment a la publicació d'aquest Decret. Considerem que aquest informe hauria d'incloure un desglossament de què incloïen les taxes d'anys anteriors, què inclouen ara i una justificació de quins serveis addicionals estan inclosos en les noves taxes.

3. Una rectificació i reducció substancial de la quota de matrícula anual, tant per a les noves incorporacions, com per a aquells estudiants que es matriculen per segon o següents anys.

4. Una reunió urgent amb la Vicerectora de Postgrau de la UPF, o en el seu defecte, amb la Vicerectora de Recerca per tal de poder tractar tots els temes exposats.


Salutacions cordials,


Els sotasignants, (151 signatures en el document adjunt)

5 comentarios:

  1. Hola,

    Os quieria solo comentar un error (que esta tambien en el manifiesto pequeño)!
    El incremento de 105E a 400E es un incremento del 380%. No se quien puse por primera vez 280% pero creo que en todas las universidades esta tasa ha pasado de 105 a 400 (que es 380% mas).

    No se si en unas universidades ha subido de 105 E a 294 E (que seria 280%). Alguien puede confirmarlo?

    Si no hay que corregir el 280% con el 380% en todos los lados.

    ResponderEliminar
  2. Perdon, me he liado con los numeros!

    El incremento es el 280% (295/105)!

    Asi me pregunto en que universidad el incremento fue del 400% ?

    ResponderEliminar
  3. En la UB se ha pasado de pagar 105€ a pagar 495€, y en la UPC creo que asciende a 510€

    ResponderEliminar
  4. http://www.youtube.com/watch?v=mtDP7WvklfQ

    ResponderEliminar
  5. Per què està en castellà aquest bloc? Quin sentit té? Feu el favor de no ser radicals i tancats i fer-lo en la llengua de Catalunya.

    ResponderEliminar